Quelque part ailleurs

"Quelque part ailleurs”

Een bezoek aan The White House Gallery is niet los te koppelen van bewondering voor het unieke landschap waarin het kunsthuis gelegen is. Toch is dit niet het doel van de verplaatsing, maar wel de kunst binnenshuis. Vanuit de statige villa heb je doorheen de bewust verschillend georiënteerde ramen en vanop terrassen telkens weer een andere beleving van het parklandschap. Hoezeer je ook focust op de kunst, de natuurervaring is niet uit te sluiten. Op één of andere manier sluipt het landschap ook naar binnen. Je bent in de tentoonstelling maar ook ergens anders.
Het is vanuit deze ervaring dat de tentoonstelling gestalte kreeg. Kunstenaars die met een eigen taal ons verplaatsen, ons meenemen naar ergens anders. Mathias Casaer (B) vertrekt voor zijn landschappen vanuit topografische beelden en vervormt deze tot andere landdelen. Elise Berkvens (B) creëert sites vanuit een abstractie en het werk zuigt de toeschouwer op. Klaus Verscheure tekent met enkele pennetrekken landschappen en woningen die naast het paradijselijke ook iets mysterieus en dreigend hebben (B). Armelle Caron (F) verknipt steden en zelfs de wereld om deze te herschikken.
Voor velen is het ook een droom, even ergens anders zijn dan onze vertrouwde stek. Een poëtische en esoterische gedachte die gestalte krijgt door de kunst.

Jan Leysen

Groot Park 2, 3360 Lovenjoel
art@whitehousegallery.be
+32 473 391 478
Openingsuren
Vrij-Zat-Zon 14-18 u
en op afspraak