Gallery

Gallery

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

De White House Gallery is gelegen op een verrassende plek midden in de natuur, in de nabijheid van de stedelijke omgeving. Omgeven door een 11 ha groot historisch arboretum is de galerie gevestigd in een 18de eeuwse gerenoveerde villa. De keuze van de locatie en het historisch pand wakkert de dialoog aan tussen heden en verleden, natuur en cultuur, lokaal en globaal, tijd en ruimte. Dit resulteert in een site-specifieke aanpak en een unieke beleving.

Geopend in mei 2014, engageert de galerie zich om hedendaagse beeldende kunstenaars die reeds een artistiek curriculum opbouwden te ondersteunen, maar biedt tevens kansen aan opkomend talent in hun professionele groei. Het zwaartepunt van de tentoonstellingen bestaat steeds uit nieuwe creaties waarin de grenzen van elk medium afgetast worden. Steeds meer werkt de galerie met internationale kunstenaars en curatoren op het vlak van tentoonstellingen, artist talks, lezingen en publicaties. Door het verbinden van de verschillende netwerken in het veld, wil The White House Gallery een actief instituut zijn dat voor vernieuwing zorgt in de ontwikkeling van de kunstenaar en de artistieke wereld.

De verdere uitbouw van de galerie resulteerde in september 2017 in de opening van een nieuwe 120 m2 projectruimte in het aanpalende gebouw op dezelfde site. 2x per jaar wordt een curator of jury uitgenodigd een internationale kunstenaar voor te stellen in deze white cube. In volle vrijheid werken ze een project uit dat simultaan met de lopende tentoonstelling in de galerie getoond wordt. In september 2018 incorporeerden we tevens de 350 m2 grote gymzaal van deze sporthal.

How to find us

Deze tekst wordt niet getoond.

White House Gallery
Groot Park 2, 3360 Lovenjoel, Belgium
Tel.: +32(0)473/39.14.78 (Bert)

art@whitehousegallery.be

GPS: Bijzondere weg 12 (adres van het zoötechnisch center); zo kom je langs de goede kant in het park
Openbaar vervoer: Trein tot Leuven
Bus 380 Leuven - Tienen; stop 'zoötechnisch institute'; wandel 800 meter
Of Bus 8 Leuven - Bierbeek De Borre; stop 'Salve Mater'; wandel 500 meter

Openingsuren:
Vrijdag - Zaterdag - Zondag: 14 - 18 u
Tijdens tentoonstellingen en op afspraak